RATKAISUKESKEINEN LYHYTTERAPIA ELÄMÄN PULMAKOHTIIN

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on voimavarakeskeinen psykoterapeuttinen lähestymistapa, jossa terapeutilla on sparraava rooli. Pohdimme yhdessä, millä tavalla haluat elämäsi laadun parantuvan ­– oli kyseessä sitten ongelmia jaksamisessa, työelämän tai siviilielämän murheet, elämänkriisi, masentunut mieli tai paino-ongelmat. 

Lyhytterapia on nimensä mukaan lyhyttä: käyntikertoja on yleensä 1–20 kertaa. Ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa keskitymme nykytilanteeseen ja tulevaisuuteen. Miten sinä toivot asioiden olevan, jotta voit hyvin ja nautit elämästä? Terapia antaa sinulle myös menetelmiä, jotka voimistavat sinua ja auttavat sinua löytämään kykysi ja vahvuutesi. Opastan sinua näkemään ja hyödyntämään näitä voimavarojasi ja taitojasi, joilla elät vaikeiden vaiheiden läpi.

Käytännönläheinen lyhytterapia

Tämä terapiamuoto on myös hyvin käytännönläheinen. Löydämme yhdessä sinulle sopivat ja sinua motivoivat toimintatavat, jotta saavutat haluamasi muutoksen elämääsi. Ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa käydään 1–20 kertaa. Muutamakin kerta voi riittää sinulle sopivan ratkaisun löytämiseen.

Ratkaisukeskeinen terapia selkeyttää ajatuksiasi ja auttaa eteenpäin päätöksenteossasi. Löydät vaihtoehtoisia näkökulmia pulmallisilta tuntuviin tilanteisiin tai tunteisiin.

Terapiaa kannattaa myös hyödyntää hyvinvoinnin ja itsensä kehittämisen keinona, itsensä huoltona. Ratkaisukeskeiset menetelmät ovat myös loistavia itsensä kehittämisen välineitä.

Terapiatapaamiset ovat täysin luottamuksellisia. Et tarvitse lääkärin lähetettä, vaan voit varata ajan suoraan minulle Väestöliiton sivuilta. Lyhytterapeutilla käyntiäsi ei kirjata Kanta-järjestelmään.
Yritysasiakkaita palvelen yritykseni kautta, jolloin tiedot käynnistä jäävät ainoastaan minun arkistooni. Nimen, puhelinnumeron ja sähköpostin kerään laskutusta varten.

Nopeasti aikoja lyhytterapiaan

Pääset pikaisessakin aikataulussa terapiavastaanotolle. Terapia-aikoja on myös iltaisin ja sopimuksesta viikonloppuisin. 45 minuutin terapiakäynnin hinta on Väestöliiton terapiapalvelujen hinnaston mukaisesti 97 euroa ja 60 minuutin 126 euroa.

Korona-aikana tapaamiset tapahtuvat suositusten mukaan. Voimme tavata myös etänä videoyhteydellä tai puhelimitse.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia ei ole psykoterapiaa, vaan ammatillista, matalan kynnyksen keskusteluapua. Tarvittaessa lyhytterapeutit ohjaavat asiakkaansa eteenpäin terveydenhuollon asiakkaiksi, jos lyhytterapeuttinen työote ei ole riittävä. Monet asiakkaat saavat kuitenkin avun jo pelkästä lyhytterapiasta.

Lyhytterapia ei ole Kela-korvattavaa. Lyhytkestoisuutensa ansiosta se on kuitenkin todettu asiakkaalle kustannustehokkaaksi terapiamuodoksi.

Yritysten tarpeisiin laadin mielelläni räätälöidyn tarjouksen. Otathan yhteyttä!

VARAA AIKA TÄSTÄ tai lähetä minulle sähköpostia marjo.vuorinen@terapeuttisi.fi.