KOKEMUKSIA TERAPIASTA

Olen koonnut tähän asiakkaideni kokemuksia terapiasta vastaanotoltani, jotta tiedät, millaisen terapeutin luokse olet  tulossa ja millaisena asiakkaani ovat työskentelyn kanssani kokeneet. Terapiassa on tutkitusti tärkeämpää se, että asiakkaalla ja terapeutilla synkkaa kuin se, mitä koulukuntaa terapeutti edustaa. Siksi kannattaa etsiä juuri itselleen sopiva terapeutti. Ratkaisukeskeisestä lyhytterapiasta voit lukea tästä

Kokemuksia terapiasta: ”Terapia – selkeää ja nopeita tuloksia”

”Marjo pyysi minulta kokemuksia terapiasta. Tämä oli minulle ensimmäinen kerta ratkaisukeskeistä terapiaa ja se yllätti positiivisesti. Erityisesti hämmästelin Marjon kykyä ja taitoa kysyä niitä oikeita kysymyksiä. Terapia antoi työkaluja, joihin voin palata jos ja kun itsearvostukseni alkaa taas heiketä. Opin sen, että voin muistuttaa itseäni omasta arvokkuudestani säännöllisesti ja puhun itselleni kauniisti ja kehittävästi.

”Suosittelen ilman muuta tätä terapiamuotoa sen selkeyden ja nopeiden tulosten ansiosta. Itse hyödyin jo heti ensimmäisestä istunnosta.”
Nainen, 55

”Sain uskoa ja vahvistusta omiin kykyihini”

”Sain itselleni ratkaisukeskeisessä terapiassa uskoa ja vahvistusta omiin kykyihini toimia johdonmukaisesti ja oikein mieltäni askarruttavissa asioissa.

Marjon kanssa oli helppo työskennellä, vaikka itse asiassa työskentelin lähinnä itseni ja tuntemusteni kanssa. Marjo antoi voimaannuttavia suuntaviivoja toimia ongelmissani. Luotin häneen täysin, olimmehan heti ensi tapaamisesta lähtien samalla aaltopituudella.”
Mies, 48

”Vaikka puoliso lähtisi toiselle puolelle maailmaa, pärjäisin”

”Olin kuullut, että ratkaisukeskeinen lyhytterapia on kätevää, koska se ei keskity menneiden penkomiseen vaan tulevaan katsomiseen ja omien voimavarojen etsimiseen ja käyttämiseen. En silti olisi uskonut, että neljä käyntikertaa saa aikaan niin reippaan ja raikkaan muutoksen. Tuntui, että aina terapiakäyntien välissä alkoi mielessä oikein kuhista.

Keskusteluissamme loin mieleeni uusia ajattelupolkuja, uskalsin katsoa elämääni uusin silmin ja sanoa ääneen haaveita tai ideoita, joita en ehkä muuten sallinut itselleni. Tapaamisen jälkeen ne alkoivat sitten muuttua käytännön teoiksi. Harjoitus, jossa uskalsin alkaa ajatella ja sanoa ääneen, millaista elämäni parhaimmillaan voisi olla eron jälkeen, oli käänteentekevä. Se oli tärkein portti. Sittemmin tajusin, että vaikka nykyinen puolisoni lähtisi toiselle puolelle maanosaa, minä kyllä pärjään. Omat jalat kantavat.

Pidin lämpimistä, kiireettömistä keskusteluista. Marjolla on ihana tapa olla läsnä, kuunnella ja kysyä. Ja usein sanoa myös omia näkökulmia ja ehdotuksia. Myös harjoitukset siellä täällä auttoivat. Onnea, olet upea ja niin oikealla polulla! Toivon sinulle paljon asiakkaita, ja aion itsekin suositella sinua tutuilleni.”
Nainen, 40

”Tein terapian aikana monta isoa päätöstä, jotka olen toteuttanut”

Marjon vastaanotolla oli kiva käydä. Pääsimme hyvin juttuun heti alusta alkaen ja Marjon kanssa oli helppo keskustella kaikista asioista. Asioita käytiin järjestelmällisesti läpi, ja Marjo osasi saada minut miettimään asioita ihan uudelta kantilta sekä selkeyttämään ajatuksiani ja tavoitteitani. Emme tarvinneet siihen edes montaa vastaanottokertaa.

Tein terapian aikana monta isoa päätöstä, jotka olen toteuttanut. Ne ovat vieneet elämääni just siihen suuntaan, kuin olen halunnut. Voin lämpimästi suositella Marjoa!
Mies, 42

”Käytännönläheistä terapiaa, ei menneissä vellomista”

”Marjo kulki rinnallani läpi erittäin hankalan elämänvaiheen. Hän esitti kysymyksiä, joilla johdatti minua aktiiviseen ajatteluun ja asioiden eteenpäin viemiseen sekä antoi käytännön ratkaisuja mieltä painaviin ajatusmalleihin.

Yksi parhaimmista asioista terapiassa oli pyrkimys konkreettisesti helpottaa oloani, muuttaa luutuneita ajatusmallejani ja viemään asioista eteenpäin. Hyödyllisintä minulle oli se, että terapiassa pyrittiin kokonaisvaltaisesti näkemään mieltä painavat asiat uudessa valossa ja oikeissa mittasuhteissa – osana elämää, jonka voi muuttaa ja johon voi vaikuttaa.

Jokaisen tapaamiskerran jälkeen on ollut voimaantunut ja vahvistunut olo, ja mielessä positiivisia ajatuksia. Kommunikointi Marjon kanssa on mutkatonta, rehellistä ja suoraa. Luottamus terapeuttiin on tärkeää ja se toimi.

Opin terapiajakson aikana itsestäni sen, että minä vastaan omasta elämästäni ja onnellisuudestani ja määrittelen omat rajani. Minä olen vahva ja itsenäinen nainen, joka ansaitsee olla onnellinen.

Suosittelen tätä terapiamuotoa ja Marjoa apua tarvitseville ystävilleni ja tuttavilleni. Terapiassa keskityttiin akuutteihin asioihin ja niiden ratkaisemiseen ja tätä kautta oman elämän ja ajatusten eteenpäin viemiseen. Käytännönläheistä terapiaa, ei menneissä vellomista, vaan tulevaan katsomista. Kiitos, todella, kaikesta sydämestäni.”
Nainen, 42

Kokemuksia terapiasta: ”Suosittelen elämän solmukohdissa kamppaileville”

”Tajusin terapiassa, että ulkopuolinen tarkkailija voi nähdä asiat hyvinkin tarkkanäköisesti ja tuoda keskusteluun näkökantoja, joita ei itse enää ole tullut edes ajatelleeksi, kun omat ajatukset ovat vuosien varrella menneet solmuun. Esimerkiksi mikä on parisuhteessa normaalia ja mikä ei ole hyväksyttävää käytöstä.

Konkreettiset tehtävät omien tavoitteiden näkyväksi tekemiseen toimivat Marjon vastaanotolla hyvin. Myös abstraktien asioiden hahmottaminen, kuten omien elämänarvojen kirjaamisen yhdistäminen siihen, mikä elämässä tällä hetkellä toteutuu, oli erittäin silmiä avaavaa. Suosittelen tämän tyyppistä terapiaa elämän solmukohdissa kamppaileville, jos tuntuu, että ajatukset ovat solmussa, eikä itse saa niistä selkeää otetta.”
Nainen, 46

”Sain terapiasta paljon työkaluja ja tukea ongelmiini”

”Kiitos kovasti. Olit Marjo todella suurena apuna jaksamisessa. Vuoden sisään tapahtuneet avioero, äidin menetys ja kolmen pojan tukeminen sekä isäni ja siskoni sairastuminen tuntuvat edelleen niin suurilta muutoksilta, että ihmettelen kuinka siitä kaikesta oikein selvisinkään. No pulmat jatkuvat, kun en saa elatusmaksuja ajallaan, mutta silti näen että olen edistynyt ihan valtavasti.

Tunsin tulleeni terapiatapaamisissamme kuulluksi. Sain hienoja ratkaisuvaihtoehtoja tai uusia näkökulmia aina sen hetkiseen ongelmaan. Sekä paljon työkaluja ja tukea ongelmiini. Marjo heitti minulle ideoita kuulemansa perusteella. Keksin niitä myös itse Marjon ohjauksessa.

Pidin keskusteluista että harjoituksista. Marjo jaksoi aina olla ihanan positiivinen ja löytää kaikkien ongelmien keskeltäkin aina jotain hyvää. Lisäksi hän osasi tuoda esiin minun vahvuuksiani. Kommunikointi oli mukavaa ja kannustavaa, helppoa. Kertaakaan ei tuntunut, ettenkö olisi voinut luottaa tai olisi uskaltanut sanoa, mitä mielessä liikkui.

Pidin siitä, että ratkaisukeskeisessä terapiassa keskitytään etsimään ratkaisuja ja katsomaan tulevaa. Emme jääneet miettimään miksi tai mitä oli joskus tapahtunut, vaikka itselle välillä tuli tarve niistäkin sanoa. Marjo kuunteli myös sen, mikä minusta tuntui tärkeältä sanoa.
Nainen, 55

VARAA YKSILÖTERAPIA-AIKA TÄSTÄ.

YRITYSASIAKAS, VARAA AIKA TÄSTÄ tai lähetä minulle sähköpostia marjo.vuorinen@terapeuttisi.fi.