TERAPIASTA APUA PARISUHDEONGELMIIN

Kun parisuhteessa alkaa tunnelma kiristyä tai on jo jäähyllä, ulkopuolinen, puolueeton apu helpottaa usein tilannetta. Terapiassa pääset työstämään solmuja yksin tai kaksin. Pariterapia on satsaus tulevaisuuteen. 

Yksilöterapiassa voit puhua parisuhteen pulmista tai eroajatuksista niiden oikeilla nimillä. Ammattilaisen ohjauksessa pääset rauhassa omien ajatustesi äärelle ja voit olla itsellesi rehellinen. Voit sanoa, mitä oikeasti ajattelet, haluat ja tunnet – ketään puolustelematta ja asioita kaunistelematta. Jo sekin helpottaa. Voit myös miettiä, onko pariterapia tarpeen suhteellenne.

Emme jää vellomaan ongelmiin, vaan suuntaamme katseen tulevaisuuteen ja keinoihin, joilla elämästäsi tulee parempaa – joko yksin tai yhdessä.

Ratkaisukeskeisessä terapiassa myös toimitaan. Pohdimme, miten toivoisit asioiden olevan. Mitkä ovat käytännössä sinun keinosi muuttaa niitä? Millaista elämää oikeastaan haluat elää?

Selvyyttä eroajatuksiin pariterapiassa

Voit myös tulla pohtimaan kumppanisi kanssa parisuhteen tilaa. Mitä suhteessa on meneillään tai mitä rakkaudesta on jäljellä? Onko teillä yhteinen halu jatkaa yhteiseloa vai lopettaa se? Tai ehkäpä tilanne tuntuu yhdeltä epäselvältä sotkulta.

Yhdessä lähdemme selvittämään ajatuksianne. Mietimme muun muassa, vastaako parisuhde arvojanne tai toiveitanne. Kohtaavatko ne toisensa?

Miksi olette yhdessä? Minkä asioiden pitäisi muuttua, jotta haluttu ratkaisu toteutuisi teidän kohdallanne?

Puhumme eroajatusten aiheuttamista epävarmuuksista. Mitä ero tarkoittaa lasten, sukulaisten, ystäväpiirin ja toimeentulon suhteen? Miten siitä kaikesta selviää? Pohdimme yhdessä teille sopivia ideoita ja ratkaisuja.

Katsastusaika parisuhteelle

Hyvässäkin parisuhteessa voi olla viileitä kausia, siksi suhteen vuosihuolto tai katsastusaika vaikka kerran kuukaudessa on hyvä idea. Tsekki ammattilaisen kanssa tuo uutta puhtia parisuhteeseen, oikoo orastavia mutkia tai muuttaa vinoon kääntynyttä suuntaa.

Myös eropäätöksen jälkeen moni kaipaa apua. Uudet järjestelyt ja vanhat tunnesiteet aiheuttavat usein ristiriitoja ja epävarmuutta, turvattomuuttakin. Hyvään eroon kannattaa satsata, se helpottaa jatkossa paitsi omaa myös ex-puolison ja mahdollisten lasten ja muun lähipiirin elämää.

”Jo ensimmäisen terapiakerran jälkeen sain voimaa alkaa hengittää syvemmin ja haaveilla erosta aiempaa vahvemmin. Harjoitus, jossa uskalsin alkaa ajatella ja sanoa ääneen, millaista elämäni parhaimmillaan voisi olla eron jälkeen, oli käänteentekevä.” Nainen, 40

VARAA AIKA TÄSTÄ tai lähetä minulle sähköpostia marjo.vuorinen@betterdays.fi.